• Be our guest. Stay a little longer and explore our website.

Van cold calling naar ContentB4Calling

Bedrijven vragen ons regelmatig of we salesprofielen in ons netwerk hebben die goed zijn in hunting. Vaak geven kandidaten aan dat ze dit wel kunnen en willen, maar er niet altijd warm voor lopen.

Cold calling vraagt veel energie. Logisch. De kans dat je een neen krijgt is groter dan dat je een ja krijgt. We vergelijken het even met de weg zoeken. Doe je dit op basis van je GPS (conf. je netwerk aanspreken), maar weet je niet precies op welke bestemming je je tent kan opslaan (conf. kennis van de markt), dan dreig je lang rond te toeren (conf. eerder neen dan ja aan de telefoon).

Laat ons de beeldspraak terzijde laten en ‘to the point’ komen.
Sales 2.0 vraagt een geïntegreerde aanpak. ‘Calling’ kan er een waardevol onderdeel van zijn.

Mogelijke suggesties:

  • Start met een solution portfolio
    Breng zo accuraat mogelijk in kaart welke uitdagingen je solution portfolio aanpakt en maak hiervan een heldere pitch. Maak je pitch best niet langer dan twee zinnen.
  • Ga voor partnerships
    Brainstorm met je collega's welke acties nodig zijn om een top of mind positie te ontwikkelen bij je partners; zij hebben ongetwijfeld interessante leads.
  • Deel the treasure within
    Maak de vertaalslag naar de juiste sectoren, klantentypes en markten. Beschrijf ze zo concreet mogelijk. Maak tijd om mooie user cases aan elkaar voor te stellen. Collega’s kunnen ze ongetwijfeld in een bevattelijk format gieten.

ContentB4Calling in plaats van cold calling.
Doordacht en het resultaat van teamwork. Misschien brengt deze blog je wel op nieuwe ideeën of pas je in je team de suggesties al toe. 

Happy sales, happy team !

Volg ons Whatsapp kanaal.

Stuur een sms en ontvang meer tips.